29. august 2014: Ét stort fællesskab

SGympiade

Kald det SGympiade, OLympiade, ORDlympiade

– der var det hele; SG samlet om OL og ord - og frem for alt samlet i ét stort fællesskab

3 uger efter skolestart var alle 1440 elever og mange lærere sammen om at skabe en hel dag fyldt med masser af sammenhold: SG’s første SGympiade blev en stor succes, hvor bl.a. oplæg om fællesskaber ved tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth, konkurrencer, lege, sjov, forskellige OL-discipliner (også de alternative af slagsen), et kæmpe fotoshoot fra en kran i 35 meters højde og freestyle-rapperen Per Vers udgjorde nogle af ingredienserne i opskriften på en dag, hvor fællesskabet var i centrum. Derudover blev SGympiaden selvfølgelig skudt i gang med den olympiske fakkel, løbet ind af rektor Erik Olesen.
Musikeren Per Vers satte punktum for aktivitetsdagen med en 9 minutter lang freestyle rap omhandlende de indtryk han havde indfanget ved at være flue på væggen hele dagen på SG. Tidligere på dagen udtalte han, at det er en masse små ting der kan være afgørende for at skabe fællesskabsfølelse: SGympiaden må ses som et af de større tiltag, hvor der, som Per Vers udtrykte det, bliver skabt nogle fællesskabsrammer som kalder på engagement fra eleverne. ”Eleverne kan føle sig privilegerede over at være endt netop her”, udtalte han.