3. juni 2014: Sprogrejse

Master Class Sprog i Spanien

SGnyhed sprog .jpg

Det var med spændte og forventningsfulde miner, at fem elever en forårsdag i maj drog afsted på sprogrejse. Destinationen var Spanien, målet var at forbedre elevernes spanskevner og midlet var Master Class Sprog. Nervøsiteten erstattedes dog hurtigt af lettelse, idet vi alle fem erfarede, at vi var i gode hænder. Indlogeret hos lokale familier blev det fremmede sprog hurtigt forvandlet til en dynamisk og forståelig sprogklang

Sprogforståelsen blev endvidere udviklet i vores undervisningsforløb, der fandt sted på sprogskolen ”Debla”. Beliggende på en højtliggende skråning var det således muligt at modtage grammatikundervisning om morgenen og sproglig undervisning om formiddagen, alt imens vi kunne nyde en fantastisk udsigt over Málagas smukke kyststrækning og turkisblå hav. Sprogundervisningen gav oplagt anledning til videre brug i fritiden, og skønt Málagas marmorbelagte gader emmer af rigdom, turisme og folk, der insisterer på at tale engelsk, fandt vi imidlertid vor vej bag facaden ­­– både sprogligt og kulturelt. 50 pct. ledighed blandt unge, et land i total krise og en befolkning, der ikke forstår meget engelsk, var den realitet, der faldt i øjnene blot et stenkast fra promenadens russiske luksus-cruisers. Således erfarede vi, at kultur og sprog er af samme støbning. For at lære og erfare, hvad enten det er sprog- eller kulturforståelse, må man bryde facaden; forlade den sikre vej og kaste sig ud i det. Vi er alle fem dybt taknemmelige for de oplevelser og tilegnelser, vi er blevet foræret af Master Class Sprog.

Jesper Torp Jensen, Emine Mercan, David Tobias Juul Lauesen, Julie Zepernick Jepsen og Astrid Skytte Filyo