30. oktober 2014

2.i og 3.i deltog i "Oliespillet"

Oliespillet2.jpg
Jonas 3.i, Magnus 3.i og Daniel 2.i i gang med "Oliespillet"

Onsdag den 29/10 og torsdag den 30/10 deltog 2.i og 3.i i ”Oliespillet”, hvor 440 hold fra hele landet konkurrerede om at finde olieforekomster i et fiktivt havområde via beregninger og computersimulationer. Klasserne var inddelt i projektgrupper på tværs af årgangene, og ét af de nye store klasselokaler i KREA-fløjen dannede rammen om den alternative undervisningsform, som blev orkestreret af deres to naturgeografilærere, Ulla Lindbæk Strøm og John Böhme Dybkjær.

Det sitrede af spænding, da eleverne i løbet af formiddagen fandt de første olieforekomster, og stillingen i den landsdækkende konkurrence blev flittigt studeret undervejs.

”Det er et meget motiverende projekt, der samtidig er med til at binde eleverne sammen på tværs af årgangene”, fremhævede én af projektdeltagerne, Jonas Fonseca 3.i, inden han forklarede, hvordan de fiktive olieboringer i spillet først skulle foretages efter en omfattende landskabsanalyse samt vurderinger af risici og boringsomkostninger. ”Der er desværre ikke mulighed for fracking”, supplerede teamkammeraten Magnus Brun Junior, 3.i, ”men vi er alligevel tæt på det helt store gennembrud, og så napper vi 1. pladsen”, sagde drengene med et grin, inden de atter vendte opmærksomheden mod computerskærmen.

En af SG-projektgrupperne fik i øvrigt en flot slutplacering som nr. 12 blandt de 440 deltagende hold.

Oliespillet

Oliespil 004.JPG Oliespil 006.JPG Oliespil 007.JPG Oliespil 008.JPG Oliespil 002.JPG