22. oktober 2014

Operation Dagsværk-fællestime på SG

Operation Dagsværk4.jpg

Tirsdag d. 21/10 blev der afholdt fællestime for alle SG-elever om dette års Operation Dagsværk-projekt.

Projektet støtter i år unge homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede personers rettigheder i Kenya. I Kenya oplever unge, som forelsker sig i deres eget køn at blive udstødt fra familien samt nægtet adgang til eksempelvis uddannelsesinstitutionerne, og flere læger nægter ligeledes at behandle homoseksuelle.

Årets projekt er et samarbejde mellem OD og Sex & Samfund samt deres fire kenyanske partnerorganisationer. Målet er at uddanne 500 unge til forandringsaktører, som kan sætte fokus på basale menneskerettigheder gennem politikere og medier. Derudover er projektets mål at bygge et eller flere ”safe-spaces”, hvor de unge homoseksuelle kan søge tilflugt og modtage personlig vejledning og støtte.

Hvad er operation Dagsværk?

Operation Dagsværk (OD) er ungdomsuddannelsernes egen elevbaserede velgørenhedsorganisation. OD går i sin enkelthed ud på, at alle gymnasier i Danmark hiver én dag ud af skoleskemaet for at bidrage til et humanitært formål. Derfor har alle elever på Silkeborg Gymnasium fri onsdag d. 5. november for at gøre en forskel for andre.