11. november 2015

Underholdende formidling

Formidlingsdag_Johan Olsen.jpg
Johan Olsen igang med at illustrere god formidling

Mange 2. og 3.g'ere havde i dag fornøjelsen af at møde forskellige kendte ansigter - alle ansigter der er vant til at formidle til andre mennesker. Det overordnede formål med denne formidlingsdag er at sætte fokus på formidling, hvad enten den er skriftlig, mundtlig eller multimedial, og at gøre eleverne opmærksomme på, at formidling er en nøglekompetence, som rækker ind i alle fag, fagligheder og jobfunktioner.

Alle elever der deltog i formidlingsdagen var til et fælles oplæg ved biokemiker og sanger Johan Olsen, som fra første minut fangede elevernes opmærksomhed, da han på humoristisk og uformel måde fortalte om, hvordan man kan formidle naturvidenskab til helt almindelige mennesker, der umiddelbart ikke har nogle forudsætninger for at tilgå naturvidenskaben. Og set i det større billede, hvad der skal til for at kommunikation lykkes.
Eleverne deltog efterfølgende i forskellige workshops med andre kendte danske kommunikatorer og skulle slutteligt runde dagen af med selv at lave en formidlingsopgave.