1. oktober 2015

SG-elev optaget på talentforløb

Sorø.jpg
Mads Krogh kan ses yderst til højre, 2. række

Mads Krogh fra 3.x på Silkeborg Gymnasium er blevet optaget på et unikt talentprojekt for naturvidenskabelige talenter sammen med 23 andre elever fra hele landet.

Forløbet bliver afholdt af ScienceTalenter, som er en del af Sorø Akademi, i samarbejde med de største danske universiteter, om det helt nye koncept, som hedder ScienceTalent Forsker. Forløbet skal give de helt unikke talenter inden for naturvidenskab mulighed for at blive udfordret på højeste plan i tæt samarbejde med forskere på de danske universiteter.
Forløbets hovedbestanddele er to ophold på universitetet suppleret med seks camps og en konferencedag i Sorø. Forløbet starter ved opstart i 3.g og strækker sig frem til studiestart på universitetet, og fagområderne strækker sig fra fysik til kemi og bioteknologi.
Talenterne har netop afsluttet camp 2 i Sorø, hvor de blev præsenteret for de forskningsprojekter, som de i uge 42 skal forske i på ét af de danske universiteter.

Mads Krogh (3.x) fortæller her lidt om sin oplevelse af forløbet indtil videre:
”Det har været rigtig spændende indtil videre, og det er fedt at møde så mange nye mennesker. Vi har jo alle sammen det tilfælles, at vi er meget ambitiøse, og det er jo også dét, der driver os til at deltage i sådan et forløb som det her. Der er masser af tid til det sociale, så man lærer hurtigt hinanden at kende. En af de ting, der er rigtig godt ved forløbet, er, at vi hele tiden bliver udfordret med tværgående faglige opgaver, som vi ellers ikke ville have mødt på vores gymnasier til hverdag. Jeg skal fx arbejde med forskning inden for enzymer og bioreaktorer, når jeg skal besøge DTU i København i uge 42, og det er jo ikke noget, jeg ellers ville have haft mulighed for.”

Mads Krogh er den første SG-elev, der deltager i forløbet.