22. september 2015

Diplomati bag pigtråd

SG_JMS-Besøg-SG056.jpg
Jesper Møller-Sørensen i dialog med SG-eleverne

"Diplomati bag pigtråd" var overskriften, da Udenrigsministeriets politiske direktør - og tidligere SG-elev - Jesper Møller Sørensen i dag holdt oplæg for alle SG-elever med samfundsfag på A-niveau. Gennem sin fortid som bl.a. souschef ved den danske ambassade i Kabul og som Danmarks ambassadør i Pakistan kunne Jesper Møller Sørensen bl.a. give eleverne et enestående indblik i, hvordan dansk diplomati ofte må agere under yderst vanskelige betingelser i verdens konfliktzoner, men også disse steder kan opleve successer - fx i udbredelsen af menneskerettigheder og i form af øget handelssamarbejde.

Ud over de personlige beretninger fra verdens brændpunkter fik eleverne også mulighed for at stille spørgsmål omkring international politik til Jesper Møller-Sørensen, og temaerne spændte vidt: fra det russiske engagement i Syrien-konflikten og de indisk-pakistanske spændinger til centrale udenrigspolitiske dilemmaer, herunder prioriteringen af menneskerettighedsfremskridt over for snævert økonomiske eksportinteresser.

Alt i alt et særdeles tankevækkende oplæg, som gav samfundsfagseleverne talrige perspektiver at arbejde videre med i undervisningen.

Jesper Møller Sørensen modtog i foråret 2015 i øvrigt Ridderkorset for sin indsats i den danske udenrigstjeneste.