13. juni 2016

Master Class Samf i Strasbourg

klassenibygningen.jpg

Af Anders Haagerup, elev på Master Class Samfundsfag

Fra den 20. til den 22. maj var seksten samfundsfags-glade elever fra 1. og 2.g fra SG i Strasbourg for at deltage i Euroscola-arrangementet – en demokratisk begivenhed holdt af EU for gymnasieklasser i hele det europæiske fælleskab. Det var en national konkurrence vundet af SG, der gjorde det muligt for de seksten elever og to lærere at repræsentere Danmark ved det store arrangement. Blandt flere end 500 elever fra de europæiske medlemslande var eleverne fra SG med til at diskutere globale problemstillinger og komme med konkrete løsningsforlag.

Efter en besværlig rejse ankom delegationen om natten til Strasbourg. Næste morgen stod den på EU-parlamentarisk arbejde i den flotte parlamentsbygning. Alle deltagerne til Euroscola fik en velkomst i den imponerende parlamentssal, hvor tolke sad klar til at oversætte til og fra engelsk, tysk og fransk. En repræsentant fra hver nation introducerede landet og den tilstedeværende klasse med et kort oplæg. Elevrådsformanden fra SG, Magnus Rothberg, introducerede Danmark og Silkeborg Gymnasium. Herefter blev eleverne delt på kryds af landene ud i arbejdsgrupper, hvor der blev arbejdet med store problemstillinger som verdensfred, klima og ungdomsarbejdsløshed. Der kom mange gode ideer og konstruktive forslag fra de unge deltagere. De store forskelle og ligheder internt i EU blev synlige, da deltagerne både var enige om mange sager, men også havde fuldstændig forskellige syn på andre sager. Ved slutningen af arrangementet blev der samlet op i parlamentsalen. Her fremlagde hver gruppe sine resultater, og alle elever skulle herefter stemme om ”vedtagelserne” som rigtige europaparlamentarikere.

Om aftenen stod den for delegationen fra Silkeborg på hyggeligt samvær og god mad i Strasbourgs nydelige gader, hvor der blev talt om dagens spændende oplevelser. Om formiddagen næste dag drog holdet hjemad efter et yderst interessant og begivenhedsrigt ophold i Strasbourg.

Master Class Samfundsfag, Strasbourg 2016

4elever.jpg elever.jpg Rothberg2.jpg elever2.jpg