3. maj 2017

SG-elever til Drughunter Dysten

Drughunters
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind holdt oplæg ved Drughunter Dysten

To hold fra bioteknologi-studieretningerne 2w og 2x deltog i konkurrencen Drughunter Dysten 2017 arrangeret af Medicinalfirmaet Lundbeck.

Torsdag aften blev klasserne indkvarteret på hotel i København og fredag morgen blev de hentet i bus og kørt til Lundbecks hovedkvarter i Valby.

Dagen begyndte med velkomst af koncerndirektør for forskning og udvikling Anders Gersel Pedersen og tale af Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Dernæst skulle eleverne fra 2w og 2x præsentere deres opgaveløsninger på postere og høre præsentationer fra andre elever fra andre gymnasier. Mens der blev voteret hos dommerne, fik vi et foredrag af Jes Brix Lauridsen og en demonstration af målinger på normal hjerneaktivitet hos en frivillig deltagende elev og eksempler på unormal hjerneaktivitet hos patienter med diagnosticeret skizofreni. Endelig blev finalisterne offentliggjort og efter at disse havde præsenteret deres opgaveløsninger på en stor scene for alle deltagere blev vinderne kåret. Der var præmier til alle finalister og klassepræmier til de vindende hold. De to hold fra SG tog hjem efter en spændende og begivenhedsrig dag. Postere fra SG-holdene kan ses på gangen i N-fløjen.