Her har du

Køreplanen for SRP 2023/24

De forskellige faser

Fasen med intro, afklaring og valg af fag
Uge 48-50
  • I uge 48 har alle 3g elever fælles opstart på SRP med en intro-lektion hvor de generelle regler, køreplanen og rammerne gennemgås. Efterfølgende er der en lektion med ide-generering hvor gode ideer og emner til SRP udvikles og drøftes. 
  • Faglærerne orienterer klasserne generelt om mulighederne i fagene - dette sker i en almindelig faglektion.
  • Der afholdes flere "SRP-fagshopping" i uge 48-49. Til fagshopping er der mulighed for at opsøge faglærerne i relevante fag med en eller to ideer til emne/fagområde. Det er vigtigt, at du drøfter dine emner og ideers faglige bæredygtighed og perspektiv med lærerne. 
Uge 49 - uge 1
  • Senest onsdag den 13. december kl. 10.00 skal du i Lectio vælge fag samt angive et overordnet emne. Hvis det er muligt vil din egen faglærer blive din vejleder, men andre lærere inddrages, afhængig af blandt andet antallet af opgaver.
  • I uge 1 er der "Godkendelse af emne"-møde med begge dine vejledere - her nikkes der til emne og fag således, at du kan fortsætte arbejdet op til 1. vejledning i uge 5. 
  • Bemærk, at der i ugen med terminsprøver (uge 6) er mulighed for en SRP-arbejdsdag. 
Fasen med vejledning, afklaring og afgrænsning
Uge 3 og 5
  • I uge 3 er der en lektion hvor du arbejder med "SG-vejledningsarket" og bliver klar til SRP-vejledning. Samtidig bliver du introduceret for E-læringsmaterialet fra Silkeborg Bibliotek således at du kan søge information, artikler mv i digitale databaser og artikelsamlinger.  
  • Onsdag den 17. januar - fredag den 19. januar. 1. vejledning i 20 minutter med begge vejledere i skemalagt position. "SG-Vejledningsark" skal sendes til begge vejledere inden vejledningen. 
  • Vejledningen foregår samtidig med almindelig undervisning. Dette er fasen, hvor emnet og dermed opgaveformuleringen indkredses nærmere. Det er dig, der har initiativet i denne fase, og du bør lave et skriftligt oplæg, som forberedelse til vejledningen hvor du skriftligt gør rede for dit interessefelt og herunder giver forslag til centrale emner og problemstillinger. Vejlederne giver råd og henvisninger. Se SRP-vejledningsark - arket findes her på siden.
Uge 5
  • I alle klasser afholdes der mellem de to vejledninger et informationssøgningsmodul med to bibliotekarer og en af klasssens studieretningslærer. Her får den enkelte elev mulighed for specifik informationssøgning og for at tilgå diverse materialer. 
 Uge 8
  • Mandag den 19. februar - onsdag den 21. februar er der 2. vejledning. Vejledning i 20 minutter med begge vejledere i skemalagt position. Vejledningen foregår samtidig med almindelig undervisning. Op til denne vejledning skal du bruge "SRP-vejledningsark" - arket findes her på siden. 
  • Fredag den 23. februar senest kl. 10 skal du aflevere en problemformulering - SG´s "Problemformulerings-ark" skal benyttes. Det skal foreligge en problemformulering for, at den videre proces med SRP kan fortsætte. 
  • Bemærk at der torsdag den 22. februar afholdes en SRP-workshop hvor der du kan få hjælp til at færdiggøre SRP-problemformuleringen - se Lectio.  
Fasen med opgaveskrivning: Projektperioden
Uge 10-12
  • Opgaveformuleringen udleveres til eleverne fredag den 10. marts kl. 8.30 via Netprøver.dk. Udleveringen sker i 1. lektion i skemalagte lokaler - nærmere plan følger i Lectio. I de eksperimentelle fag er der adgang til faglokaler efter behov.
  • Torsdag den 14. marts - fredag den 15. marts er afsat til skemalagte midtvejs-vejledning med begge vejledere.
  • Bemærk, at der på skolen er SRP-vejlednings- og skrivecafé alle hverdage i projektperioden - her kan du få hjælp til at komme videre med dit projekt i form af sparring, råd og vejledning med en gruppe af skolens lærere. SRP-skrive- og vejledningscafé foregår i og omkring auditoriet og D-gangen. Der er også forskellige oplæg og workshop i caféen fx. oplæg om formalia, oplæg om at skrive en redegørelse i historie, en samfundsfaglig diskussion mv. Tjek SRP-pjecen for mere info om SRP-caféen samt info om de forskellige oplæg og workshops der tilbydes i projektperioden.  
  • Senest torsdag den 21. marts kl. 15.00  er der aflevering af SRP i Netprøver.dk . Via Netprøver.dk får censor og vejledere adgang til din besvarelse.

Sidst tilrettet nov. 23/JJ