Humanistisk fag

Engelsk

I engelsk arbejder vi med det engelske sprog samt kultur, litteratur og samfundsforhold i engelsktalende områder især Storbritannien og USA

engelsk.jpg

At kunne forstå og kommunikere på engelsk og at forstå kulturer i andre lande er centralt og nødvendigt i en globaliseret verden – og meget online kommunikation er netop baseret på engelsk som et globalt sprog. Derfor giver det mening at arbejde med og fordybe sig i engelsk, og derfor spiller engelsk også en stor rolle i gymnasiet, hvor man enten har engelsk i to år (i 1.g og 2.g på B-niveau) eller 3 år (1.g, 2.g og 3.g på A-niveau). I mange tilfælde er det muligt at opgradere B-niveau til A-niveau i 3.g, hvis man ønsker det.

I engelsk arbejder vi med det engelske sprog samt kultur, litteratur og samfundsforhold i engelsktalende områder især Storbritannien og USA. Vi træner både skriftlig og mundtlig sprogfærdighed og den daglige engelskundervisning er emnebaseret, så man lærer om forskellige aspekter af engelsk kultur. Eksempler på emner er: 9/11, Youth in Britain, The American Dream, Love in Literature, Apartheid in South Africa og India. På A-niveau fordyber vi os mere i litteraturen end på B-niveau, fx fokuserer vi mere på litteraturhistoriske strømninger og læser Shakespeare enten som et værk eller i uddrag. Generelt arbejder vi i engelsk med både ældre, nyere og helt aktuelle tekster og mange forskellige genrer såsom noveller, artikler, tegneserier, fantasy, street art, musik og film.

Som studieretningsfag indgår engelsk i tværfagligt samarbejde med de samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige fag og naturligvis også med de øvrige humanistiske fag. Vælger man en studieretning med engelsk som studieretningsfag vil studierejsen i 2.g også oftest gå til et engelsktalende land fx England eller Irland. Desuden tilbyder Silkeborg Gymnasium både en international og en supersproglig studieretning, hvor man kommer på flere studierejser i løbet af gymnasietiden bl.a. til USA. På studierejserne, hvor man møder andre kulturer og får mulighed for at få afprøvet sine kommunikative færdigheder i autentiske situationer, bliver det tydeligt, hvor vigtig viden om både engelsk sprog og kultur er i verden i dag.

Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?

Ønsker du overblik over, hvilke fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren, som du kan få adgang til her.

Faggruppeleder

  • Marianne Fræer Johnsen JO Lectio

    Marianne Fræer Johnsen (JO)

    jo@sg.dk

    • Engelsk
    • Samfundsfag