Humanistisk fag

Kinesisk

Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag

Fag Kinesisk

Ni hao 你好!

Kinesisk er et af de mest talte sprog i verden, som både tales i Kina samt mange andre lande hvor kinesere gennem historien har bosat sig. Bl.a. bor der mere end 4 mio. kinesere i USA. Så det er ikke kun i Kina du kan få brug for dine kinesiskkundskaber.

Kina har igennem de seneste år indtaget en central rolle som stormagt i verden, og i Europa har Kina også opnået stor indflydelse, både politisk, økonomisk, kulturelt og historisk.
Ved at lære kinesisk får du indsigt og viden om et af de mest indflydelsesrige lande, som både kan bruges ved rejser, studier og i arbejdslivet.

På SG vil du beskæftige dig med det kinesiske sprog (mandarin), samt kinesisk kultur, historie og samfundsforhold. Som centrum for undervisningen vil du lære at tale et dagligdags kinesisk, så du kan føre en samtale og skrive kortere tekster om emner såsom hobbyer, rejser, uddannelse, gå på restaurant mm. I undervisningen vil der blive inddraget it-baserede værktøjer som podcast, AI platforme mm. som vil understøtte det talte- og -skriftlige kinesisk.

Udover det mundtlige kinesisk, arbejder vi med kulturelle, historiske og samfundsfaglige emner som fx ungdomsliv i storbyerne, Hong Kong, kommunisme i Kina, den økonomiske fremgang, panda-diplomati etc.

Alle kinesiskelever på SG vil blive tilbudt at tage på en studietur til Kina, hvor vi fx rejser til Beijing, og besøger SGs’ kinesiske venskabsskole i Shijiazhuang. Her du kan afprøvet dine kinesiskkundskaber og opleve kinesisk kultur på tæt hold. Normalvis er studieturen placeret i 2. eller 3.g.

Faget udbydes som valgfag på A-niveau, som løber over 3 år. A-niveauet afsluttes med en skriftlig og/eller en mundtlig eksamen.

Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?

Ønsker du overblik over, hvilke fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren, som du kan få adgang til her.

Bái bái 拜拜

Faggruppeleder

  • Maj Bluhme Korterman MBK Lectio

    Maj Bluhme Korterman (MBK)

    mbk@sg.dk

    • Kinesisk
    • Oldtidskundskab
    • Filosofi