Humanistisk fag

Spansk

Spansk er et fantastisk flot sprog og ét af de største i verden

Fag Spansk

Spansk er et fantastisk flot sprog og ét af de største i verden. Ved at lære spansk, vil du få mulighed for at kunne kommunikere med folk mange forskellige steder i verden. Fx vil du kunne snakke med en indianer i Bolivia om levevilkår, eller en spansktalende immigrant i USA om det at immigrere til et andet land. Eller du vil kunne synge med på fodboldsangene på Camp Nou eller Bernabeo eller via de spanske medier få en forståelse for samfundsforhold i Spanien.

Formål

Spansk i gymnasiet har 2 overordnede formål:
1. At lære at forstå, tale og skrive spansk. 
2. At få en indsigt i den spansktalende verdens litteratur, kultur, historie og samfundsmæssige forhold.

Spansk er et A-niveau fag, der forløber over alle tre år.

1.g

Spansk er et begyndersprog og der kræves ingen spanskmæssige forudsætninger – vi starter helt forfra. I 1.g arbejdes der ud fra et begyndersystem, hvor fokus vil ligge på læring af sprogets elementære dele – grammatik, grundlæggende kommunikation og gloser. Dette vil blive gjort gennem mange forskellige læringsrige og sjove aktiviteter.

2.g og 3.g

Vi vil i 2.g og 3.g bygge videre på de sproglige kompetencer fra 1.g. Du vil i løbet af disse to år blive i stand til at kunne arbejde med spansksproget materiale på et højere niveau. Det kan være avisartikler, noveller, digte, sange, filmmanuskripter, websteder mm. Vi vil fokusere undervisningen på emnelæsning. Eksempler på emner der kan arbejdes med:
• Jóvenes. Om unge menneskers liv og drømme i den spansktalende verden sammenlignet med unge i Danmark.
• Los niños de la calle. Om gadebørn i Latinamerika. Om deres vilkår og muligheder.
• Pedro Almodóvar. Om den Oscarvindende spanske filminstruktørs mange film. Der kunne her arbejdes med, hvordan de forskellige karakterers kompleksitet kommer til udtryk.

Gennem alle tre år bliver der arbejdet med skriftligt spansk. I begyndelsen med oversættelser og enkle sprogopgaver. I 2.g og 3.g vil du lære at skrive en spansk stil i et mere flydende og nuanceret sprog. 
Spansk på A-niveau afsluttes med en skriftlig og/eller mundtlig eksamen. Spansk på B-niveau afsluttes med en mundtlig eksamen.
Spansk kan også vælges som studieretningsfag, fx i den internationale sproglige studieretning.

Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?

Ønsker du overblik over, hvilke fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren, som du kan få adgang til her.

Hasta luego
- på gensyn.

Faggruppeleder

  • Karin Jørgensen JOE

    Karin Jørgensen (JOE)

    joe@sg.dk

    • Engelsk
    • Spansk