Kunstnerisk fag

Billedkunst

Hvorfor Mona Lisa?

26-mona-bazooka-banksy.jpg

Du går ned ad gaden i storbyen London og kommer forbi noget graffiti. Du er på vej videre, men blinker lidt, hov, var det ikke Mona Lisa? Med en bazooka?! 

Du er stødt på et af streetart–kunstneren Banksys værker. Banksy er én af de kunstnere, man vil kunne møde i billedkunstundervisningen, og der er mange spørgsmål der presser sig på, når man har opdaget hans værk: Hvorfor Mona Lisa? Hvorfor står hun med en bazooka? Hvem var Mona Lisa egentlig, og hvem har oprindeligt malet hende? Hvorfor kunne du genkende Mona Lisa? Hvorfor har han malet hende på en tilfældig mur et sted i storbyen ”gemt” blandt en masse andet graffiti? Er det kunst? Hvad er meningen? 

Det er spørgsmål som disse, billedkunstfaget vil kunne hjælpe med at besvare. Billedkunstfagets område er utroligt bredt og forholder sig til mange visuelle udtryk, som analyseres og diskuteres. Vi holder os primært til kunsthistorien, fra antikken til samtiden, fra maleri over skulptur, fotografi og arkitektur til installationskunst, men perspektiverer gerne til alle former for visuel kommunikation. Vi arbejder med fagets områder både teoretisk og praktisk, og derfor består en del af undervisningen af praktiske øvelser, der bruges til at understøtte teorien. Det er dog vigtigt at understrege, at alle kan deltage i fagets kreative sider, og det er ikke nødvendigt at have særlige kunstneriske talenter. Hvis man har, er der dog rig mulighed for at dyrke dem og måske udvikle nye. 

Faget udbydes på C-niveau som et af de kreative fag, der kan vælges i 1.g. Hvis man har haft faget på C-niveau, så kan man efterfølgende vælge faget på B-niveau i 2.g. På B-niveau udvides faget med nye områder, og der er mulighed for yderligere fordybelse i det praktiske område. Begge niveauer afsluttes med et eksamensprojekt. 

Vi tager selvfølgelig også på museum for at opleve originale værker – dog ikke Banksy, hvis krigeriske Mona Lisa, du må tage til London for at opleve.

Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?

Ønsker du overblik over, hvilke fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren, som du kan få adgang til her.

Faggruppeleder

 • Mette Vollbrecht Wurtz Petersen MVP Lectio

  Mette V. Petersen (MVP)

  mvp@sg.dk

  • Engelsk
  • Billedkunst
  • Pædagogisk IT-vejleder