Kunstnerisk fag

Musik

Musikundervisningen på Silkeborg Gymnasium foregår i lyse og akustisk specialindrettede lokaler

musikhjemmeside-ver-2.jpg

Midt i en skolehverdag med tal, grammatik og samfundsstatistikker kan musiktimerne blive det pusterum, der kommer til at gøre gymnasietiden lidt sjovere; hvor man mærker fællesskabet omkring en fælles interesse, som også for mange musikelever rækker ud over skoletiden, og hvor man krydrer teori med praksis og mærker glæden ved at være fælles om at få et musikalsk projekt på benene. 
Men skal man så vide, at man vil noget med musik efter gymnasiet? Nej, det er ikke en forudsætning, og det er ikke tilfældet for ret mange musikelever, at de forestiller sig selv i en musikkarriere. Som en del af den almene dannelse beskæftiger vi os i musik med vores musikalske kulturarv, og i musikfaget lærer man nogle redskaber til at forstå musik med, som man kan tage med sig og bruge som ”forgrund” såvel som ”baggrund” i ens videre tilværelse. 

Det er grunden til, at vi på Silkeborg Gymnasium tilbyder musik på både C- og A-niveau, og vi har to forskellige studieretninger med musik på A-niveau: Musik A-Engelsk A og Musik A-Matematik A. Vi vil gerne tilbyde dig, at du kan arbejde med musik på dit helt eget niveau. Musikundervisningen består også af teori og musikhistorie. Du kommer til at lære noder, og på de højere niveauer kommer vi til at beskæftige os med mere avanceret musikteori. 

Lokaler

Musikundervisningen på Silkeborg Gymnasium foregår i lyse og akustisk specialindrettede lokaler specielt designet til musikfaget. Vi har tre sammenspilslokaler, et kor/teorilokale og vores eget 16-spors digitale lydstudie.

Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?

Ønsker du overblik over, hvilke fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren.

Faggruppeleder

 • Hans Peter Søgaard HP Lectio

  Hans Peter S. Andersen (HP)

  hp@sg.dk

  • Musik
  • Idræt
  • Samfundsfag

Koncerter og musikliv

Når du vælger musik, har du også mulighed for at optræde til forskellige arrangementer. Efterhånden som du øver dig, og din selvtillid stiger, får du måske ligefrem lyst til at synge solo eller spille guitarsolo. Forårskoncerter og julekoncerter er store faste begivenheder, hvor du kan prøve at spille på en rigtig scene med professionelt lyd- og lysanlæg.

På Silkeborg Gymnasium har vi en musikforening bestående af musikelever som spiller til skolens formiddagssamlinger og arrangerer fest og musikcafe flere gange om året. Desuden har vi tradition for, at mange musikelever er en del af vores frivillige musiktilbud som eksempelvis musical, teaterkoncert, bigband og kor.

Vi har et har et samarbejde med Den Kreative Skole, så vi helt ekstra ordinært kan tilbyde undervisning i skoletiden på gymnasiet af professionelle undervisere fra musikskolen.

Der er plads til alle i SG’s musikliv, hvad enten du er en øvet musiker eller har lyst til at begynde din musikalske karriere nu. Vi hjælper dig videre ind i en verden af musik.