Naturvidenskabeligt fag

Informatik

Informatik – faget om det digitale

Informatik

Faget informatik handler om den digitale verden – en verden hvor blandt andet smartphones, internettet, sociale medier, algoritmer, kunstig intelligens, robotter, intelligente biler, chatbotter, big data og hackerangreb spiller en afgørende rolle. Med informatik får du en forståelse for, hvordan denne digitale verden hænger sammen og fungerer. Samtidig er der i informatikfaget et stærkt fokus på, at man selv skal lære at udvikle digitale teknologier. Du kommer altså i høj grad til selv at have fingrende nede i det digitale.

Men informatik handler ikke kun om den digitale teknologi. Informatik handler også om de menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser af digitaliseringen. I faget arbejder man således med, hvordan digital teknologi blandt andet påvirker vores privatliv, etik og samfundsstrukturer. Derudover lærer man også hvordan man udvikler digital teknologi, som der rent faktisk er nogen, der har brug for. Det betyder, at faget også har et antropologisk aspekt, hvor man lærer at arbejde med teknikker, der gør os i stand til at forstå mennesker og dermed teknologibrugere bedre. Endelig har faget også fokus på digital innovation og hvordan blandt andet firmaer og organisationer har anvendt det digitale til at udvikle og nytænke sig selv.

Informatik på C-niveau er på Silkeborg Gymnasium typisk centreret omkring en række forskellige temaer, hvor du både kommer til at arbejde med teori og praksis. Eksempler på temaer er:

• Programmering (af blandt andet robotter)
• Digital design (af for eksempel apps)
• Kunstig intelligens og maskinlæring
• Cybersikkerhed og hackerangreb
• Data og big data
• Digital etik og privatlivets fred
• Digital innovation

Derudover kommer du også til at få et indblik i hvilke muligheder der eksisterer for at videreuddanne sig inden for det digitale område. Det sker blandt andet med besøg fra og på videregående uddannelsessteder.

Endelig er der også mulighed for at skrive SRP-opgave med informatik som det ene fag.

Informatik på c-niveau kræver ingen faglige forudsætninger. Så uanset om du er interesseret i at blive klogere på og arbejde med det digitale ud fra en naturvidenskabelig, humanistisk, samfundsfaglig eller kreativ vinkel, så er informatik noget for dig.

Informatik kan også vælges som valgfag på B-niveau.

Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?

Ønsker du overblik over, hvilke fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren, som du kan få adgang til her.

Faggruppeleder

  • Rune Schmidt RS 250X300

    Rune Schmidt (RS)

    rs@sg.dk

    • Dansk
    • Informatik