Mulighederne er mange. Her kan vi hjælpe dig på vej med dit valg af studieretning.
Kom godt i gang!Er du 1.g´er, er der sikkert en del, du er i tvivl om angående valg af studieretning.
Lad os guide dig!Hvilke videregående uddannelser giver SG's studieretninger adgang til?
Læs mereHar du et særligt talent, byder Silkeborg Gymnasium på en række forskellige tilbud inden for mange forskellige fagområder.
SG har været med til at oprette Akademiet for Talentfulde Unge (ATU), hvor talentfulde elever mødes.
Læs mereMed en uddannelse fra Silkeborg Gymnasium bliver du rustet til at leve og arbejde i en international virkelighed.
Vi har 6 studievejledere, som I er velkomne til at kontakte, hvis I har spørgsmål eller ønsker at aftale et møde.
Kontakt osNV gør dig nysgerrig og åbner SG’s naturvidenskabelige verden for dig!
I grundforløbet i 1.g møder du det Naturvidenskabelige grundforløb (NV), der tager udgangspunkt i forskellige aktuelle og centrale temaer. Det kan være temaer som ’Krop og energi’, ’Ølbrygning’, ’Klimaændringer’, ’CSI’, ’Liv i rummet’ m.m. Forløbene giver indblik i, hvordan de forskellige naturvidenskabelige fag kan samarbejde og støtte hinanden i at opnå en større viden om et emne.
Målet med NV er, at du skal introduceres til gymnasiets naturvidenskabelige fag og den måde, man i gymnasiet arbejder med naturvidenskab. Du vil lære, hvordan man kan undersøge naturen gennem eksperimenter og observationer. Der er mange vigtige problemstillinger, der bedst forstås, hvis man kombinerer viden og metoder fra fagene biologi, bioteknologi, kemi, naturgeografi, geovidenskab og fysik. Netop derfor vil du opleve, at du i faget NV har tematiske forløb, hvor flere af de nævnte fag indgår. De naturvidenskabelige fag er fælles om at iagttage og beskrive verden omkring os, og lave teorier (”naturlove”) om denne omverden. Rigtigheden af disse teorier kan af- eller bekræftes gennem eksperimenter. Derfor er eksperimenter en vigtig del af indholdet af de naturvidenskabelige fag og er helt centrale i NV. I arbejdet med de nævnte temaer, vil du blandt andet lære at fremsætte hypoteser, gennemføre eksperimenter i laboratoriet og i naturen og benytte mange andre af de naturvidenskabelige redskaber.
Der er i NV i alt 34 lektioner. I løbet af NV udarbejdes en portfolio, hvor små skriftlige produkter om arbejdet i NV samles. Forløbet afsluttes med NV ’prøven’, hvor portfolioens indhold diskuteres med de to NV-lærere. Herefter gives en karakter, som tæller med på eksamensbeviset.
Hvordan dannes regnbuen? Hvordan brygges en øl? Hvorfor kan lys både skabe liv og død? Hvem begik forbrydelsen? NV gør dig nysgerrig og åbner SG’s naturvidenskabelige verden for dig!