8. december 2017

Oplæg om sociale medier på SG

Hebsgaard.jpg

Hvorfor er multitasking en illusion? Hvordan skrotter ens hukommelse al mening i undervisningen og lektierne, hvis man er på Facebook imens? Hvordan kan ens mobiltelefon være skyld i at man bliver stresset – og hvordan kan man tage hånd om det?
Det var nogle af de spørgsmål, som journalist og foredragsholder Søren Hebsgaard tog fat på, da han besøgte SG torsdag den 7. december til et fællesarrangement for alle 1.g- og 2.g-elever. Hebsgaards oplæg tog bl.a. udgangspunkt i en stor spørgeskemaundersøgelse, han har gennemført på SG i efteråret 2017 omkring sociale medier og elevernes anvendelse af mobiltelefoner og computere.
Hebsgaard gav også eleverne konkrete værktøjer til at få bedre koncentration og mere kontrol over, hvordan de bruger de digitale hjælpemidler på den bedste måde - og der var masser af stof til eftertanke, både i forhold til elevernes individuelle anvendelse af teknologi og i forhold til den kollektive gensidige påvirkninger, der opstår som følge heraf.