20. september 2017

Clement på SG: Er demokratiet i krise?

Clement.jpg
Clement Kjersgaard på SG

”Om 10 år vil vi kigge tilbage på de sociale medier og tænke: Hvor spildte vi dog tiden! Og de gør desværre heller ikke meget godt for demokratiet, for de bliver oftest anvendt på en problematisk måde”. Sådan lød én af konklusioner, da tv-værten Clement Kjersgaard i dag holdt oplæg på SG under overskriften ”Er demokratiet i krise?”

Clement Kjersgaard indledte sit oplæg med at opridse de store demokratiske udviklingstendenser fra Murens fald og 90’ernes demokratiseringsbølge til de seneste års demokratiske tilbageslag i fx Kina, Rusland og Tyrkiet. Også det amerikanske præsidentvalg og det seneste folketingsvalg var i fokus, og Clements dom var klar: Politikerne fokuserer alt for meget på problemer i stedet for løsninger, og de fokuserer alt for meget på at skælde ud på politiske modstandere i stedet for at præsentere deres egen politik. Dermed udhules det informationsgrundlag, vi som vælgere skal stemme ud fra – og dermed også forudsætningerne for vores politiske deltagelse.

Clement Kjersgaards besøg er første led i et todelt arrangement: Mandag den 2. oktober vil tidsskriftet RÆSON, som Clement Kjersgaard er redaktør for, i samarbejde med en gruppe af SG’s masterclass-elever således afvikle en halv temadag på gymnasiet - fortsat med overskriften ”Er demokratiet i krise?”

Clement på SG

Clement1.jpg Clement med masterclass.jpg Clement3.jpg