27. May 2021

Danmarks største almene gymnasium har fået ny rektor

Tina Riis Mikkelsen Maj21
Tina Riis Mikkelsen er ny rektor på Silkeborg Gymnasium

Silkeborg Gymnasium har netop ansat Tina Riis Mikkelsen som rektor. Hun overtager stillingen efter Erik Olesen, der efter 27 år på posten har valgt at lade sig pensionere.

Tina Riis Mikkelsen bor i Silkeborg og har været ansat på Silkeborg Gymnasium siden 1995. Hun begyndte som en dygtig og engageret underviser i biologi og historie, og hun var siden også studievejleder. I 2008 blev hun uddannelseschef og fem år senere vicerektor.

Tina har gennem årene spillet en væsentlig rolle i udviklingen af Silkeborg Gymnasium – både når det gælder det organisatoriske og samarbejdet på skolen og i forhold til etablering af en mangfoldig kultur og et bredt spektrum af muligheder for eleverne. Fx har hun med fokus på udvikling af elevernes interkulturelle kompetencer forestået etablering af en stærk international profil, hvor elever eksempelvis gennemfører en del af deres uddannelse på et college i Boston, USA.

Formanden for bestyrelsen på Silkeborg Gymnasium, Palle Broman, hilser den nye rektor velkommen og ser frem til samarbejdet.
”Tina var en del af et stærkt ansøgerfelt til stillingen som rektor. Vi er overbeviste om, at hun kan fastholde Silkeborg Gymnasium som en skole, hvor både elever og personale trives og samarbejder på bedste vis, samtidigt med at der opnås ekstraordinært gode resultater. Vi har ansat en udviklingsorienteret rektor, der virkelig brænder for Silkeborg Gymnasium, og som vil gå foran i arbejdet med at klæde unge fra Silkeborgområdet på til fremtiden.”

Også Mette Hosbond Kristensen, repræsentant for personalet i bestyrelsen, er meget tilfreds med valget af Tina Riis Mikkelsen som rektor.
”Jeg har i forbindelse med en grundig ansættelsesproces haft samtaler med alle personalegrupper om deres ønsker til den nye rektors kompetencer. Jeg er overbevist om, at der er meget bred opbakning til bestyrelsens valg af Tina. Hun er en meget vellidt leder, og der er udbredt respekt for hendes dygtighed og menneskeforståelse i forhold til arbejdet med personalet.”

Palle Broman
Bestyrelsesformand