22. September 2019

Elever og lærere fra Nürnberg på besøg

PHOTO-201.jpg

Rolig stemning på Silkeborg Banegård den 14. september om aftenen. Og alligevel ikke. Efterhånden stimler en flok elever fra 2.r fra Silkeborg Gymnasium sammen: ”Hvad skal du lave med tyskerne i morgen?” og ”Det er godt nok lang tid, de skal være her!”, er nogle af de mange spørgsmål og bemærkninger, man efterhånden hører rundt om i flokken. Det er tid til genbesøg fra Nürnberg. 25 elever og tre lærere ankommer kort efter med tog, og en uges ophold i Silkeborg står for døren.

Siden 2016 har Melanchthon Gymnasium i Nürnberg været en partnerskole til Silkeborg Gymnasium. I starten af juni måned var 2.r i Nürnberg, hvor eleverne var privat indkvarteret hos de tyske familier. Om dagen var de danske elever med i dele af undervisningen på gymnasiet, og de var rundt at se flere af byens spændende seværdigheder. Der blev talt meget engelsk og hørt meget tysk. Der blev reflekteret over forskelle og ligheder.

Tre måneder senere er det så nürnbergernes tur til at bo hos danske familier, gå i dansk skole, opleve dansk kultur og dansk omgangsform. Programmet er lagt, så vores gæster kommer ud i landet og oplever Vesterhavet, Århus foruden selvfølgelig de lokale seværdigheder: Museum Jorn og Papirmuseet.

Alle har ved udvekslingens afslutning erfaret, at det kan være en både meget berigende og krævende øvelse, når SG åbner verden.