Info om studierejser, 12. april

Til alle 1.g-forældre

Mandag aften inden påske fik vi som bekendt den officielle udmelding om, at sprogrejserne i uge 17 ikke bliver til noget. Vi er nu i dialog med flyselskaber og rejseselskaber om, hvor meget vi kan få refunderet. Vi er ikke ene om at stå i denne situation, og vi forventer, at der kommer til at gå nogle uger med denne proces. Først herefter kan vi oplyse jer om, hvor meget I får retur.

Med den alvorlige situation, hele verden er i lige nu, er det umuligt at vide, hvordan situationen ser ud til efteråret. På nuværende tidspunkt er efterårets studierejser bestilt og delvist betalt, og vi planlægger med, at de kan afholdes. Men ingen ved jo, hvordan det hele kommer til at gå.

I forhold til jeres indbetalinger af efterårets studierejser, har vi fuld forståelse for, at det virker utrygt for de af jer, der skal indbetale den sidste rate umiddelbart efter påske. Alle rejser er imidlertid bestilt gennem forskellige rejseselskaber i vinter, og jeres tilmelding til studierejsen er bindende - skolen må ikke (og kan i øvrigt heller ikke) tage et eventuelt tab på sig i forbindelse med elevernes rejser. Hvis Udenrigsministeriet melder ud, at vi ikke bør rejse, så aflyses studierejserne naturligvis, og vi stiller erstatningskrav til rejseselskaberne på samme måde, som vi gør med sprogrejserne i øjeblikket.

På nuværende tidspunkt har vi ikke noget grundlag for at aflyse studierejserne, og hvis vi gør, har vi ikke mulighed for at få en økonomisk kompensation.

Vi råder altid alle elever til at tegne en afbestillings- og rejseforsikring i forbindelse med studierejserne (ved rejser til USA skal man have en sygeforsikring med ubegrænset dækning). De forskellige forsikringer dækker ikke nødvendigvis ensartet, men mange dækker noget, hvis vi ikke må gennemføre rejserne. Det er jeres eget ansvar at undersøge markedet og vælge den bedst mulige.

Tina Riis Mikkelsen
Vicerektor