Vi møder lyd og musik, uanset hvor vi befinder os - i film, i fitnesscentret, i reklamer, i telefon-køen og mange andre steder. I faget Musik- og lydproduktion arbejder vi både praktisk og analytisk med musik og lyd i det moderne samfund. Du behøver hverken have haft musik eller kunne spille et instrument for at vælge faget, så længe du har lyst til at udfordre og udvikle dine kreative og innovative evner i både undervisningen, professionelle produktionsmiljøer og i samarbejde med andre gymnasiefag.
Hvad beskæftiger vi os med?
Vi arbejder bl.a. med remix, filmmusik, jingles, podcasts og en lang række andre musik- og lydproduktioner, som fortrinsvist foregår digitalt på computeren i en vekselvirkning mellem teori og praksis. Det vil sige, at vi både arbejder med og analyserer andres musik- og lydproduktioner og laver vores egne.
Hvad skal du lære?
I faget lærer du både at analysere, fortolke og vurdere musik- og lydproduktioners design ift. kommunikationsforhold og en historisk og kulturel sammenhæng. I forlængelse af dette lærer du selv at skabe forskellige typer af musik- og lydproduktioner, f.eks. remixes, podcasts, beats, filmmusik og jingles. Du får desuden indsigt i medieteknologiske og -historiske forhold samt etiske og ophavsretsmæssige aspekter af digital produktion.
Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen i Musik- og lydproduktion veksler mellem mindre produktionsøvelser, kortere kursusforløb og længere projektarbejder. Du vil blive indført i relevant teori og introduceret til software som Logic Pro X eller Reaper med henblik på lydredigering og mixteknik, og du vil komme til at gennemføre projektarbejder med egne produktioner, som evalueres, analyseres og fortolkes. Dette peger frem mod en eksamensproduktion, som ligger i forlængelse af et eller flere af de emner, der er arbejdet med i undervisningen.
Hvad kan du ellers bruge faget til?
Faget åbner for flerfaglige samarbejder med kunstneriske fag som fx musik, mediefag, design og arkitektur samt dramatik, mens du med fagets arbejdsmetoder og indhold også får en lang række værktøjer, som du kan bruge i obligatoriske fag, herunder træning i remediering, innovation, kreativitet og multimodal produktion. Derudover samarbejder vi i faget med eksterne partnere som fx musikproducere og lydteknikere, hvilket giver dig indsigt i fagets anvendelse i den verden, vi lever i.
Faget udbydes som valgfag på C-niveau, og kan ikke vælges som et af de kunstneriske fag i 1.g.
Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?
Ønsker du overblik over, hvilket fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren, som du kan få adgang til her (åbner i nyt vindue).