Om det endelige valg af studieretning

Hvis du går i 1.g, og grundforløbets afslutning er ved at nærme sig, skal du foretage et vigtigt valg: Hvilken studieretning ønsker du at følge efter grundforløbet?

Du har sikkert mange spørgsmål i den forbindelse. Hvis spørgsmålet er på nedenstående liste, har du mulighed for at få et svar her og nu, ellers må du stille spørgsmålet til dine lærere eller til din studievejleder.

huer-i-vejret.jpg

FAQ

 • Hvor finder jeg en oversigt over samtlige studieretninger?

  Du finder oversigten ved at bruge SG-Vælgeren "Sammensæt din uddannelse". Her er der mulighed for, at du kan vælge en studieretning og se hvilke fag, der indgår i den.

  Du kan også læse om alle studieretningerne i skolens studieretningshæfte.

 • Hvordan vælger man den rigtige studieretning?

  Du skal først og fremmest se på, hvilke fag der er bærende studieretningsfag. Derefter bør du betragte studieretningen som en helhed med de planer, der er for den. Du bør være opmærksom på, hvilke muligheder de enkelte studieretninger giver med hensyn til valgfag i 2.g og 3.g.

 • Er der en kobling mellem valget af kunstnerisk fag og valget af studieretning?

  Der er frit valg bortset fra, at hvis du ønsker en studieretning med musik, skal du også vælge musik som dit obligatoriske kunstneriske fag.
  Valget af kunstnerisk fag er bindende.

 • Hvilke valgfag kan jeg vælge, når jeg skal vælge valgfag?

  Det kan du finde ud af ved at anvende SG-Vælgeren. På nogle studieretninger er der få muligheder for valgfag og på andre er der flere. Det afhænger af, hvilke niveauer fagene har i studieretningen, og det afhænger også af dit valg af 2. sprog.

 • Oprettes alle studieretninger?

  Nej, ikke alle studieretninger oprettes. Det er elevernes valg ved afslutningen på grundforløbet der bestemmer, hvilke der bliver oprettet, og hvilke der ikke gør.